3 kendte designklassikere som stadig er moderne i dag

By:

Mange kan genkende dansk design, når de ser den. Selvom vi ikke lige kan sætte navn på en stol som Ægget, eller selvom vi ikke ved, at designeren var Arne Jacobsen, så kan de fleste genkende det danske design. De enkle linjer, den gode kvalitet og fabelagtige træsorter placerer stadig i dag Danmark i toppen af designhierarkiet, hvor Danmark har været siden dansk designs guldalder i slut 40’erne og frem til 60’erne. Flere af designklassikerne vil du endda stadig kunne se i hjem verden over.

PH – en sensation indenfor lamper

Allerede fra 1926 begyndte Poul Henningsen at designe de første PH-lamper, men det var ikke før 1958, at PH-lamperne fik den succes, som vi i dag kender dem for. Med PH-lampernes særlige form blev der skabt et fantastisk lys, som ikke var set før. I dag er det især Koglen, der står tilbage som en af de store klassikere. Find design lamper på udsalg, hvis du gerne vil have dansk design i dit hjem til en rimelig pris.

Arne Jacobsens Ægget forbliver altid moderne

Der kunne nævnes mange eksempler på danske designmøbler, som med tiden er blevet til klassikere. Det er dog ikke til at komme uden om Ægget, som Arne Jacobsen designede som en videreudvikling af Svanen tilbage i 1958. Møblet bliver stadig solgt i hele verden, og står i dag tilbage som et unikum indenfor dansk design.

Fra legetøj til dansk design

I dag er der ikke mange, som ikke kender den kendte Kaj Bojesen abe, men faktisk udviklede Kaj Bojesen tilbage i 30’erne en hel serie af trædyr. Ideen var, at trædyrene med sine bløde former ville fungere godt som legetøj, men i dag pynter klassikeren i stedet for i indretningen af danske og udenlandske hjem.

Posted in: Lamper