Bestik med godt bestik

By:

Kan man bestikkes til at benytte det rette bestik?

Det lægger vi lidt op til med rubrikken i dette indlæg, men egentlig burde man ikke skulle bestikkes til dette, for hvis man vil have det optimale ud af ens mad-indtag, så skal man selvfølgelig bruge det rette “værktøj” til dette hver gang.

Det ved folk i café- og restaurationsbranchen også til fulde, hvorfor de altid sørger for at have et stort sortiment – også af det rene – bestik liggende, så alle gæsterne altid kan indtage deres måltider på forventet vis.

Der findes selvfølgelig kulturer – og for den sags skyld universelle retter, der indtages uden bestik – hvor bestik ikke benyttes, men hvor det er en skik at spise med hænderne.

Men en god skik herhjemme i Danmark er at bruge bestik, hvilket som udgangspunkt tæller en gaffel, kniv og en ske, afhængigt af måltidet og delelementerne af mad, der skal indtages.

Udvalget af bestik stopper dog ikke der ved de tre nævnte kategorier, hvor de egentlig kan betragtes som hovedkategorier, hvorunder der findes mindre bestanddele.

Det kan være te-skeer, en stegegaffel, kødknive, der både bruges til selve indtagelsen af maden og ved tilberedningen. Så du kan nok se, at hele vejen fra bestilling til udførelsen og indtagelse af maden er bestikket en del af rejsen.

Bestikket skal passe til den ret, man har bestilt, og hvis man er en restaurant eller lignende, der har et stort menukort, så udbyder man også mange forskellige fristelser af retter, hvor det rette “udstyr” bliver fordret, som man ikke kan gå på kompromis med.

Selv i de områder af verden, hvor man elsker at indtage maden med fingrene, drister man sig også til at bruge bestik i form af pinde – hvilket du da også som restaurationsmedarbejder skal ligge inde med!

Noget mad bliver også lavet til en buffet, hvor man henter ens portioner, som man ønsker dem, og her er bestikket jo også en del af mad-oplevelsen, hvor man blandt andet bruger en gribetang til brød og/eller kød, en suppe-ske til suppen og meget mere.

Der findes efterhånden bestik til mange retter og anledninger, og som køkkenet udvikler sig, således gør bestikket det også – og til rette tid og ret.

Derfor skal du købe dit sortiment af bestik hos Brønnum, da de har et gigantisk udvalg af bestik til stort set alle tænkelige situationer, og så vil det for resten svare sig bedst for dig i længden rent økonomisk at købe flere enkeltdele ad gangen hos dem.

Så går du aldrig ned på bestik.

Posted in: Bestik