En god historie der giver vintervarme og flotte mønstre

By:

Mangler du varme på de kolde vinteraftenener eller et dekorativt farvespil i sofaen? Går du op i god kvalitet og lækre materialer? Så er du simpelthen nødt til at tjekke Silkeborg Uldspinderi ud.

Dansk design

Silkeborg Uldspinderi er et dansk brand og resultatet af mange års erfaring og kendskab til naturuld. De har en fantastisk sans for lækkert design i høj kvalitet, hvilket har gjort, at plaider fra Silkeborg Uldspinderi i dag er meget anerkendte og købte over hele verden.

Herhjemme kan de lækre naturplaider, deres puder og tørklæder kan blandt andre købes hos Trendcorner. Her findes plaiderne, som alle er fremstillet efter de bedste principper. De er i særdeles god kvalitet. Der er i høj grad tale om produkter, som er slidstærke og som holder sig pæne år efter år.

Gode materialer

De traditionelle uldplaider findes i et væld af farver og mønstre. De fås i flere uldtyper som merino, alpaca, ren ny uld og lammeuld – så der er noget for enhver smag og stil. Du kan findes din favorit hos Trendcorner. Silkeborg Uldspinderi har som nævnt længe været kendt for at være producent af unikke plaider af meget høj kvalitet, men knap så mange er måske klar over, at de er blandt de få, som samtidig anvender skandinavisk uld til fremstilling og at produktionen altid foregår uden brug af farvestoffer.

Stærkt samarbejde

Silkeborg Uldspinderi har blandt andet indgået et stærkt samarbejde med den danske tekstildesigner Tina Ratzer. Sammen har de skabt plaiden Twist A Twill. Den er designet som en nyfortolkning af klassiske plaidmønstre. De grafiske mønstre af trekanter er karakteristiske for Twist A Twill-plaiderne. Trekanterne er vendt og drejet over hele plaidens flade for at skabe en tredimensionel effekt, som et skyggespil, der opstår ved brug af pladen. Twist A Twill-plaiderne er fremstillet i 100% merino uld.

En god historie

Siden 1987, hvor Silkeborg Uldspinderi blev stiftet, har den rå uld været i fokus. Fascinationen for det materiale er varet ved. Uld som unikt naturmateriale er noget helt særligt.

Uld rummer uanede muligheder. De mange muligheder for anvendelse varierer alt efter, hvor ulden stammer fra og hvilket får, den kommer fra. Derudover har både spindingen, farvningen, vævningen og efterbehandlingen stor betydning. Hver del af processen åbner op for en verden af nye muligheder for at skabe smukke produkter af højeste kvalitet.

Ud i den store verden

Silkeborg Uldspinderi er fulgt med ulden ud i verden. Her har de medbragt egen og lært mere af andre erfaring. De har desuden åbnet kontorer i både Peru og Litauen, hvor produktionen foregår. I Peru lever alpacaen, og i Litauen findes enormt meget viden og faglighed inden for næsten alle tænkelige tekstiler.