Få bugt med det komma med et kommakursus

By:

Det er egentlig imponerende, overraskende og sørgeligt på én og samme tid.

Tilstanden for danskerne med evnen til at sætte komma er – mildt sagt – mangefuld. Vi skyder disse små umiddelbare ubetydelige flueklatter ud, som havde vi ikke lært, at det altså er mange år siden, at det såkaldte “pausekomma” blev droppet.

Det er imponerende, at folk kalder det svært.
Det er overraskende, at så få kan lave korrekt kommatering.
Den statistik er sørgelig, når man tænker på, hvor nemt det egentlig er.

Ja, du læste rigtigt: Hvis du skal lære at sætte komma på dansk, er der faktisk så få regler til dette, at man kan tælle dem på en enkelt hånd.

Kommaer kan redde liv.

Det er ganske vist! Forskellen på liv og død ligger faktisk i, hvorvidt du er i stand til at sætte et komma korrekt.

Der er nemlig eminent stor forskel på: “Skal vi spise, farmor?” og “Skal vi spise farmor?”

Eksemplet er måske ekstremt, men det understreger vigtigheden af de små misforståelser, der kan blive store, når man ikke evner at sætte sit komma korrekt.

Du kan måske indvende, at du da har levet hele livet siden du blev terpet med kommaet i folkeskolen – hvis regler med stor sandsynlighed er forældede – indtil nu uden de store problemer.

Prøv så i stedet at se på, hvordan du kan sætte sig i førersædet ved at kunne sætte kommaer korrekt!

Forestil dig som potentiel arbejdsgiver at modtage en jobansøgning fra en person, der ønsker at bestride en stilling som sekretær, HR-chef, kommunikatør eller begå sig med marketing, hvor alle kommaerne er placeret helt perfekt.

Når så få danskere er rigtig gode til det, vil det med det samme gøre, at du opkvalificerer dine chancer for at blive udvalgt til nogle meget gængse stillinger, fordi du er lige dét bedre end mange af de andre

Tag et kommakursus med det samme, så du er opdateret på de nyeste kommaregler!

Posted in: kommakursus