Fire fordele ved at gå på efterskole

By:

Måske går du og tænker over, hvorfor du skal gå på efterskole. Her kommer vi med fire fordele, der er ved sådan et ophold. Artiklen er skrevet i samarbejde med Tølløse efterskole, hvor de i mange år har budt elever velkommen. De ved derfor, hvad et efterskoleophold gør ved et ungt menneske. 

1. Nye venner

Et ophold på en efterskole er først og fremmest en mulighed for at få nye venner – mange af dem for livet. I deler jeres hverdag sammen, bor på værelse sammen og kommer på den måde rigtig tæt på hinanden. På Tølløse Efterskole har de dog også fokus på, at I kommer på ture sammen og på den måde oplever noget andet. Det er for eksempel skitur, kanotur og teatertur. 

2. Få prøvet dig selv af uden mor og far

Når du går på efterskole giver det dig mulighed for at få prøvet dig selv af uden din mor og far. Mange teenagere har ikke oplevet andet end at leve derhjemme – måske er der begyndt at være nogle skænderier, og så kan det være rart at komme på efterskole. 

3. Dyrk din passion

Et efterskoleophold handler ikke kun om, at du går i skole, som du gjorde i folkeskolen. Det handler også om, at du dyrker din passion. Det kan være for friluftsliv, teater, billedkunst eller musik, som Tølløse Efterskole er særligt kendt for. Når du får tid til at spille om aftenen og i weekenden, kan du virkelig få udviklet dit talent. 

4. Prøv noget nyt

Et efterskoleophold giver dig ikke bare mulighed for at dyrke det, som du godt kan lide i forvejen. Det giver dig også mulighed for at prøve nye fag af. Der er altid en række valgfag, hvor du kan kaste dig ud i noget og se, om det er noget for dig. Det er ikke noget, du får karakterer for, så det handler bare om at prøve det af. På Tølløse Efterskole kan du have valgfag som bager & konditor, esport, glaskunst og spansk.