Har du styr på, hvad eksplosionssikring er?

By:

Måske tror du som firma- eller virksomhedsejer, at dit firma da ikke har brug for eksplosionssikring, for risikoen er, ifølge dig, måske så minimal eller nærmest ikke-eksisterende, at du tror, du ikke har brug for sådan en undersøgelse med eksplosionssikring.

Det er nemlig en farlig tankegang at have, for det kræver måske 99 tilfælde, hvor der ikke opstår en eksplosion, og arbejdet kan fortsætte, men en enkelt gang med en eksplosion, og så er firmaet og inventaret gået op i røg – og værst af alt kan der være sket dødsfald.

Mange danskere husker nok fyrværkeri-ulykken i Seest i Jylland for år tilbage, og selvom den angiveligt skyldtes menneskelige fejl, så kunne en eksplosionsikring måske have været med til at ændre arbejdsgangen via Nextech.dk’s kyndige analyse med deres fagfolk af, hvordan man bedst muligt undgår eksplosioner.

Eksplosionssikring kan være nødvendigt for dit firma, hvis du bare arbejder med gasflasker eller lignende, der kan være under tryk, hvor en forkert fejlbehandling eller brug af åben ild kan medføre en eksplosion.

Her har man brug for nogle sikkerhedsforanstaltninger, der kan sikre, at eksplosionen bliver isoleret og ikke breder sig, og/eller man kan installere noget sikkerhedsudstyr, der gør, at eksplosionen ikke udvikler sig eller bliver hindret med det samme, når den kunne opstå.

Man kan lave eksplosionssikring på mange måder, hvilket blandt andet kan være aflastning af flammer og tryk, isolering med spjæld, der lukker hurtigt, eller flere andre metoder, der kan tilpasses din virksomhed, som Nextech.dk gerne tager et syn på, så de eventuelt kan lave en god eksplosionssikring til dig, der er skræddersyet til dine behov.

Man skal nemlig ikke tage let på en eksplosionsfare. Selv ved den mindste mistanke skal man tage aktion og gøre noget ved det og indkalde professionelle mennesker til opgave – alternativet kan medføre katastrofale følger, som er uoprettelige.