I topform på vandet: Sæt din båd i stand

By:

En båd er en stor investering, og det er ikke sådan lige at holde en båd ved lige, når man har købt den. På samme måde som med en bil skal den have pleje, og man skal være villig til at investere for at holde den klar til ture på vandet. Vi kommer her med en lille guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du vil holde din båd i topform.

Få styr på dine materialer

Både er lavet i materialer, som er beregnet til vand, og hvis du opdager, at noget er slidt på din båd, skal du derfor ofte have fat i glasfiber. Glasfiber er nemlig et materiale, som man finder ofte på en båd, og det kommer i mange forskellige afskygninger til forskellige dele af båden.

Skridsikre måtter

En båd er glat, fordi der sprøjtes meget vand op på den. Det kan gøre det svært at gå rundt på båden, men det findes der heldigvis råd for. Skridsikre måtter gør det markant nemmere at gå rundt uden at bekymre sig for fald og skrid. Det gør det ligeledes muligt at have ældre besøgende på båden, da et fald for dem kan være fatalt.

Opbevar den godt

Der er rigtig mange måneder i løbet af et år, hvor vi ikke kan bruge vores båd, og derfor skal den beskyttes godt, når vi ikke bruger den. Det kan du gøre med krympeplast, som er presenning, der i stedet for at blive spændt på med pløkker, varmes op omkring båden, så plasten krymper og dækker båden helt ind.