Panasonic varmepumper

By:

Hvis man bor i et meget gammelt hus er der stor sandsynlighed for, at der ikke er lagt en god varmekilde ind i bygningen. Det samme gør sig gældende, hvis man har købt et gammelt sommerhus eller et kolonihavehus. I sådanne huse er der ofte installeret en brændeovn i stedet for eksempelvis radiatorer. Mange forbinder brændeovne med hygge og derfor er der heller ikke noget problem i at have en brændeovn i sommerhuset eller kolonihavehuset, for her er det en hyggelig ting at skulle tænde op om morgenen og sidde og se på flammerne bag ruden om aftenen. Men hvis brændeovnen er den eneste varmekilde i helårshuset er det en anden historie. Her kan man hurtig blive træt af at skulle tænde op hver eneste dag, og at der er iskoldt hvis man ikke gør det. På et kontor er en brændeovn heller ikke optimal, så har man kontor i en gammel bygning kan man også læse med her. 

Ønsker man at supplere brændeovnen i huset er der typisk to nemme løsninger. Enten kan man købe nogle elradiatorer, som kan varme op, mens man ikke er hjemme. Ellers kan man installere en varmepumpe. En varmepumpe er klart at foretrække af flere forskellige årsager. For det første er en varmepumpe langt mere økonomisk end en elradiator, som suger strøm som bare pokker. For det andet er en varmepumpe rigtig hurtig til at varme rummet op, og man kan indstille den på forskellige temperaturer, som den så regulerer sit arbejde efter. 

En varmepumpe koster en del mere end en elradiator nu og her, men i det lange løb er det langt bedre for både miljøet og pengepungen, at vælge en varmepumpe, da den altså sparer en hel del strøm. 

Når man skal vælge varmepumpe er Panasonic et godt sted at starte med at kigge, da priserne er rigtig gode der. Derudover larmer de stort set ikke, hvilket er en vigtig faktor, når man skal have den hængende i dagligstuen. Samtidig har Panasonic varmepumper det pæneste design.