Sådan finder du den rigtige ramme til dit billede

By:

Hvis du har et billede, som ikke har en ramme, kan det være, at du er på jagt efter en ramme til den. Det ser flottere ud, når du har dit billede i en ramme. Det gør det også nemmere at hænge det op på væggen. Derfor er det oplagt, at du vælger at finde en flot ramme til det. Men hvad er egentlig den rigtige ramme? Vi kommer her med en lille guide til, hvordan du nemt kan finde den helt rigtige ramme til dit maleri. 

Først og fremmest kan det være en god ide, at du tænker over, hvordan du gerne vil have, at billedet hænger. I en svæveramme kommer billedet for eksempel nærmest til at svæve inde i rammen. I en boksramme ligger billedet inde i boksen, der er er forholdsvis dyb. Det kommer altså til at give en helt anden effekt. 

Derudover er det også vigtigt, at du tænker over, hvilken farve rammen skal have. Farven kan både afhænge af, hvad farve de andre rammer i dit hjem har. Hvis du for eksempel kun bruger sorte rammer til dine andre billeder, kan det være, at det kommer til at se mærkeligt ud, hvis du vælger en ramme i en anden farve. Det kan dog også være, at det netop kommer til at passe godt ind. 

Du kan dog også vælge rammens farve ud fra, hvilke farver der er i dit maleri. Hvis det for eksempel er et meget lyst maleri, vil det være flot med en mørk ramme udenom. Hvis det er et mørkt maleri, vil farverne dog træde særlig tydeligt frem med en hvid ramme. 

Udover udseendet på rammen kan det også være en ide, at du tænker over, hvor meget du er villig til at give for rammen. Det kan være meget forskelligt. For mange kommer det også an på, hvor meget de har brugt på maleriet. 

Hvis du gerne vil spare nogle penge på at købe en ramme, kan det være en god ide, at du kigger på nettet. Der kan du ofte finde et stort udvalg, der samtidig ikke koster alverden. Det skyldes, at det ofte er billigere at handle på nettet end i en virkelig butik, fordi webshoppen ikke har de samme omkostninger i forhold til en rigtig butik. 

Artiklen er skrevet i samarbejde med Rammeshoppen.dk. De har et stort udvalg af rammer, hvilket gør, at det er et godt sted at finde inspiration til dine nye rammer.