Sådan passer du bedre på naturen

By:

I de seneste mange år har klimaet været et stort emne, som spinder bredt. Det er et emne, som kan føre til både heftige debatter og uoverensstemmelser blandt folk i alle aldre. Men noget som de fleste kan blive enige om er, at vi alle skal passe på vores natur. I dette indlæg får du en række råd til, hvordan du passer bedre på naturen i din hverdag.

Saml op

Har du hund? Eller måske klodsede fingre, som til tider taber resterne fra din fortærede chokoladebar? Så er der kun en rigtig løsning, og det er at samle op. Affald er den værste synder mod naturen, og vi alle ved det. At den næste udendørs skraldespand er langt væk, skal ikke være en undskyldning for vores dovenskab. Det tager dig et buk, men naturen flere år at fjerne det ene stykke affald.

Lad det gro

Hvis der er et sted, hvor dovenskaben gerne må vinde, så er det til gengæld i din baghave. At lade blomster og buske gro vildt er nemlig virkelig godt for biodiversiteten. Insekter og dyr der er vigtige for at frugter og bær kan gro, lever nemlig af næringen fra dine blomster og planter. Jo flere, desto bedre.

Tænk over hvad du kommer i afløbet

Kemikalier og plastik udlægger vores grundvand. Kun toiletpapir og miljøvenlige rengøringsmidler hører til i vores toiletter og afløb. Du kan gøre en stor forskel ved at kigge en ekstra gang på indpakningen, når du køber vaske- og rengøringsmidler. Der findes mange brands, som tager hensyn til miljøet, men også mange som ikke gør. Følg også altid anvisningerne bag på indpakningen, så affaldet bliver håndteret korrekt.