Sådan rengør du EKG-kabler

By:

EKG-kabler skal altid virke og de skal altid være helt rene. Derfor kræver de lidt ekstra opmærksomhed. Defekt udstyr kan resultere i en fejldiagnose. Det vil du helst undgå.

Det først du skal gøre er at kontrollere kablerne. Søg efter slid eller brud på kablerne. Hvis et kabel er knækket skal det skiftes ud. Du kan købe nye EKG kabler hos Ekkomed. Det er en god idé at have et par ekstra kabler i reserve.

Dræb bakterierne før brug

Før du sætter kablerne på patienten skal du desinficere kablerne med en bakteriedræbende opløsning. Fugt en klud med det og tør hvert kabel af. Det bedste du kan bruge er isopropylalkohol. Sprøjt det på en klud og tør af.

Clips kan du rense på samme måde. Lad eventuelt isopropylalkoholen virke i 10 minutter før du tørrer dem af.

Undgå at ledningerne filtrer

Du ved hvor frustrerende et par høretelefoner kan være at vikle ud når du skal bruge dem. På magisk vis kan de binde adskillige gordiske knuder bare ved at du tænker på dem.

Prøv så at forestille dig hvordan et kabel med 10 ledninger kan vikle sig ind. Bevares, det er en anden type ledning, som er lidt lettere at arbejde med. Men der er ikke tid til at stå og løse knuder op. Udstyret skal virke første gang.

EKG-ordner

Ok, den hedder egentlig en ECG-organizer, men pointen er at du kan montere den på næsten alle EKG-kabler. Den holder hver ledning adskilt så de ikke filtrer sig sammen når du ikke bruger kablet.

Lad være med at smide kablet i en skuffe. Det vil slide kablet og du er næsten sikker på at det filtrer sammen. Hæng i stedet kablet op på en krog indtil du skal bruge det igen. Udgå at bøje ledningerne.