De forskellige typer kaffebryggere

By:

Vacuumbrygger, espressomaskine, stempelkande, filterkaffemaskine, mokkakande. Mulighederne er mange, og det kan være svært at navigere gennem junglen af kaffebryggere. Alle har dog det til fælles, at de brygger en lækker aromatisk kaffe. Forskellen ligger i hastigheden af brygningen, og om du foretrækker din kaffe blød og cremet eller mere fyldig og syrlig.

Filterkaffemaskine
En af de mest populære kaffebryggere er den klassiske filterkaffemaskine. Denne type kaffebrygger er let at bruge, holder kaffen varm og brygger en lækker varm kop kaffe på ingen tid. Den kræver blot et kaffefilter, noget vand – og så din yndlingskaffe.

Stempelkande
Med en stempelkande behøver du ikke kaffefiltre. Kaffen kommes blot direkte i kanden, og varmt vand hældes over. Metoden gør, at mest mulig smag trækkes ud af kaffen, så du på få minutter har en dejlig fyldig kop kaffe.

Vacuumbrygger
Hvis du synes selve bryggeprocessen er lige så spændende som kaffen selv, er en vacuumbrygger det rigtige valg. Denne kaffebrygger består af to kolber: den nederste til vandet, og den øverste til kaffen. Når vandet varmes op, stiger det op gennem tragten og brygger en frisk kop kaffe. Og så kan vacuumbryggeren både bruges på en kogeplade og på en bunsenbrænder.

Mokkakande
Den italienske klassiker giver en lækker espresso, som du kan drikke som den er eller bruge den til en latte, cappuccino eller en americano. Kanden består af to dele: en beholder til vand, og selve kanden til espressokaffen. Kaffen brygges direkte på dit komfur – og den er egnet til både induktion, keramisk og gas.

AeroPress 
Med en AeroPress får du en cremet og blød kaffe uden bitterstoffer. Det skyldes, at kaffen bliver brygget hurtigt og derfor trækker aromaen og sødmen ud af kaffen, men undgår bitterheden. Kom blot filteret i bryggeren, tilsæt kaffe og brændvarmt vand – og pres ned indtil kaffen er i koppen.

Posted in: Kaffebrygger