Grenknusning

By:

image

Skal du hurtigt og effektivt rydde et større areal for mindre træer, grene og buske? Så kan det være smart og nemt at bruge en grenknuser. De kan også være den optimale løsning, hvis du skal lave kørespor og stier igennem et naturareal eller jagtterræn. Grenknusning bruges også ofte inden man skal genplante i en skov, fordi det har den fordel, at den ikke fjerne det organiske materiale.

Hvad er en grenknuser?

Det er en kraftig maskine, der ofte er monteret på en traktor. Den er opbygget ved, at et stort antal hamre roterer om en akse. Derved findeler den alt organisk materiale og efterlader et jævnt areal. Udover den monterede version, findes der også selvkørende/fjernstyrede knusere og bælteknusere.

Hvilken type grenknuser?

Blandt de forskellige modeller og typer er der stor forskel på præstation og ydeevne.

Hvis du gerne vil have en aggressiv maskine med størst mulig neddeling af kvas og grene, bør du bruge en grenknuser, der har skiver monteret med faste slagler med skær. Det giver en bedre finddeling af især mindre og tyndere materiale. Hvis du vælger en traktormonteret grenknuser, kan du også med fordel vælge at påsætte en brakpudser.

Hvis du derimod skal rydde et medet stenede areal, skal du være påpasselig med at udsætte grenknuseren for slid, da det er en hård opgave for udstyret. Hvis du burger løse slagler, kan det hjælpe på slid og skader.

Bælteknusere har tit stor ydeevne og kraft. Derfor er de især gode at bruge til neddeling af større træer og stød på store arealer. Bælterne giver nemlig maskinerne et lavere marktryk og vægtpunkt. Af den grund er de særligt velegnede til kuperet og skrånede arealer på blød og fugtig grund.

Hvis du er på udkig efter en effektiv grenknuser, så kan du med fordel tage et kig på prastbro.dk.

Posted in: Maskiner